فناوري نانو در هوافضا : نانوكامپوزيتها
.
اولين حرکت به سمت سازههايي سبک و مقاوم (ادامه بحث مواد نانويي)
.
در كوتاهمدت تأثير نانوموادها در هوافضا احتمالاً بيشتر به صورت نانوكامپوزيتها خواهد بود. كامپوزيتهاي مبتني بر نانوذرات سيليكاتي امروزه راه خود را به صنعت خودرو بازنموده و بهبود وزني 10 تا 15 درصد را موجب گشتهاند. نانوكامپوزيتها به علت داشتن نسبت استحكام به وزن برتر راه خود را در صنايع هوايي نيز باز خواهند نمود و اين دسته از مواد بيشترين تأثير در كاهش وزن سازههاي هوايي را بر عهده خواهند گرفت. در صنعت هواپيمايي تجاري صرفهجويي در سوخت نقش مهمي را ايفا ميكند با افزايش قيمت سوخت اين موضوع اهميت بيشتري نيز يافته است و نهايتا موجب پذيرش نانوكامپوزيتها با سرعت بيشتري خواهد گشت حتي نانوكامپوزيتهاي گرانقيمت نيز برگشت سرمايه سريعي خواهند داشت اين مواد بزودي علاوه بر بدنه راه خود را در قسمتهاي ديگر مانند تجهيزات داخلي نيز خواهند گشود.
در فضاپيماها و موشكها نيز مباحث اقتصادي باعث پذيرش نانوكامپوزيتها خواهدگشت در مصارف نظامي و دفاعي اهميت اول بجاي هزينه، كارايي خواهد بود نانوكامپوزيتها بسيار مستحكم در جنگندهها و هواپيماهاي بدون سرنشين و موشكها كاربرد خواهند يافت و تواناييهاي نظامي اين وسايل را به صورت قابل ملاحظهاي افزايش خواهند داد. قابليت مانور بالا، قدرت اوجگيري بيشتر و مداومت پروازي بيشتر از جمله قابليتهايي هستند كه به سرعت محقق خواهند گشت.
نانوكامپوزيتها در قسمتهاي ديگر مثل رادارگريزي نيز نقش خواهند داشت حفاظت از قطعات حساس در برابر تشعشعات مضر و يا آسيبهاي شيميايي يكي ديگر از كاربردهاي نانوكامپوزيتها در صنعت هوافضا خواهد بود.
.
pishran.com
Aerocenter
ایروسنتر ™
.:: پايگاه علمي تخصصي هوانوردي و هوافضا ::.
????? ???? ?? (Bookmarks)